Kilku mandantów – przełączanie i dodawanie nowego mandanta
Pracuj jednym kontem w kilku mandantach, przełączaj się przez menu mandantów i twórz kolejnego własnego mandanta z dokumentem potwierdzającym.
Jednym kontem allverto możesz pracować w kilku mandantach – na przykład we własnym i jako pracownik w mandancie innej firmy albo prowadząc dwa odrębne przedsiębiorstwa. Każdy mandant ma własne dane, użytkowników, role i własny abonament; mandanci są od siebie ściśle oddzieleni.
Zmiana mandanta
- Kliknij w prawym górnym rogu paska nagłówka skrót mandanta ze strzałką. Na telefonie mandantów znajdziesz na dole menu nawigacji (ikona z trzema kreskami).
- Wybierz mandanta. Bieżący jest oznaczony haczykiem.
allverto przeładowuje się potem, aby w pamięci nie zostały dane poprzedniego mandanta. Okna i widoki allverto zapamiętuje dla każdego mandanta.
Dodawanie nowego mandanta
Kolejnego własnego mandanta tworzysz bezpośrednio z menu mandantów – bez nowego konta. Automatycznie zostajesz jego Właścicielem.
- Otwórz menu mandantów i wybierz Dodaj mandanta.
- W Firma wpisz nazwę firmy (jak w rejestrze lub zaświadczeniu o działalności) i wybierz Rodzaj działalności.
- W Dokument wybierz Rodzaj dokumentu (zaświadczenie o działalności, odpis z rejestru handlowego lub rejestru stowarzyszeń) i prześlij Plik (PDF, JPG lub PNG, maks. 10 MB). Dokument jest obowiązkowy.
- Zaakceptuj regulamin i politykę prywatności (pola wyboru) i kliknij Utwórz mandanta.
Jeśli czegoś brakuje, allverto zaznacza odpowiednie pole bezpośrednio w popupie.
Weryfikacja nowego mandanta
Podobnie jak przy rejestracji zespół allverto sprawdza każdego nowego mandanta przed aktywacją – zwykle w ciągu jednego dnia roboczego. Po utworzeniu allverto przełącza się na nowego mandanta i pokazuje jego status weryfikacji. Tam w razie potrzeby możesz dosłać kolejne dokumenty.
- Przez menu mandantów w prawym górnym rogu w każdej chwili wracasz do pozostałych mandantów i normalnie w nich pracujesz.
- 30 dni okresu testowego nowego mandanta zaczyna się od jego aktywacji. Abonament wykupujesz osobno dla każdego mandanta.
- Po aktywacji zapraszasz pracowników w nowym mandancie w Użytkownicy i role.